Mediaröster om tidigare inspelningar:

 

Stjärnan du var (VOV26) - singel. Kom november 2012. Producerad och inspelad av Pekka Hammarstedt. Video/bildspel på Youtube.

"Dagens fynd", skrev mp3-bloggen Lyssningsknark. "... denna trio har stora låtar inom sig".

Meadow music skrev: "... en riktigt trevlig, snyggt arrangerad poplåt med en ganska klistrig refräng och som minner om svenskt 80-tal ..."


Sången heter chans (VOV11), EP med tre låtar, kom 9 juni 2010.

1. Sången heter chans
2. Stjärnorna jag aldrig sett
3. Aldrig hel igen.

Rootsy skrev: " ... på denna EP finns tre utmärkta exempel på Ismaels förmåga att förvalta det popmusikaliska arvet från såväl New York som Woking och Athens, GA." 


ismaels debutalbum släpptes 15 april 2009. Elva låtar. Producerat av bandet. Inspelat av Christer Björklund.

Musikindustrin skrev: " ... såväl det musikaliska som textmässiga anslaget präglas av influenser från storheter som U2, Springsteen och R.E.M. ... på svenska, något som naturligtvis för lyssnaren närmare alla berättelse, bilder och känslor. Som helhet en löftesrik debut."
(Musikindustrin 11 maj 2009, läs mer här)

Absolut Noise om Trick, singel från albumet ismael: "... catchy and joyful. I whistled it this morning under my shower." (om Trick)

UNT om albumet: "... både pådrivande och atmosfärisk... i det utmärkta gruppspelet som stundtals för tankarna till artister som Tom Verlaine och R.E.M...." (UNT, 15 april 2009) Läs hela recensionen här!

Rootsy.nu recenserar albumet ismael: "Ett annat signum är bandets förmåga att mejsla fram goda popmelodier som berikas av en lika attraktiv som svårdefinierad rockestetik. Det gäller till exempel singelspåret »Trick«, den storslagna »Skalv« och den hymnlika »Skugga«. Lyssna gärna på den senare och fundera på hur Dylan skulle låtit om han hade vuxit upp i England för 30 år sedan." (Rootsy.nu 25 maj 2009, läs mer här)

Groove recenserar albumet: Gillar texterna, tycker att musiken mest påminner om "larmigare versioner av Peter LeMarc-låtar..." Läs själv här!

Joyzine gillar ismaels album ("Jag skulle ljuga om jag hävdade något som helst annat än att jag periodvis tycker att den här skivan är riktigt bra" ... "välformulerade, svenska texter till musik som är minst lika mycket pop som rock") och gillar inte (" ... trions musik ... är alldeles för ofarlig...").
Mer ismael i medierna:

* Recensioner av ismaels spelning i Gävle 2 september 2011, i Arbetarbladet och Gefle Dagblad.
*
Inför
ismaels spelning i Gävle 6 maj 2011 gjorde ismael en Spotifyspellista åt Arbetarbladet. Kolla här!
* Gefle Dagblad recenserade den spelningen - du läser texten här.
* Och inför spelningen i Ljusdal 7 maj 2011 intervjuades ismaels David Berjlund i Radio Ljusdal - här finns mp3-filen.