inspelat
och utgivet
med ismael

 

 
Doggerland (VOV57, vinyl, VOV58, CD), kom i november 2020.
Producerat av Kristofer Jönson & Ismael.
Mix & master: Magnus Lindberg.


Som om jag vaknar nu (VOV38),
februari 2016.
Producerat av Kristofer Jönson & ismael.
Mix  & master: Magnus Lindberg.
I februari 2016 kom ismaels minialbum Som om jag vaknar nu. Sex låtar, inspelade i Hovra, Gnarp och Uppsala. Producerat av Kristofer Jönson, med finfina gäster och många förutom bandet som bidragit. Som det alltid är.

Bland pressrösterna fanns Nordic Music Review som tyckte att ismael borde uppmärksammas mer i Storbritannien. Zero Magazine skrev att ismael "balanserar svärtan på en nivå som inte känns självmordisk, men å andra sidan är allt annat än glättig". Uppsala nya tidning skrev: "inte lika snirkligt som jag minns gruppen från tidigare, utan rakare och mer refrängvänligt i ett spår som 'Lukas'".

Köp & lyssna på Som om jag vaknar nu på vår Bandcampsida!
Releasesidan finns här.


Atlas (VOV28), album, oktober 2013.
Producerat av Kristofer Jönson & ismael.
Mix & master: Magnus Lindberg


Atlas, ismaels andra album.

Bandet spelar huvudrollerna, förstås, men albumet är format av lyckliga samarbeten; med bybor i Hovra i Hälsingland, där albumet började spelas in, med bidragande musiker, med José Figueroa som fotograferade allt till omslagen (också till släppta singlar), med Magnus Lindberg som mixade och mastrade.
Men framför allt med Kristofer Jönson som spelade in och producerade.

"... ytterst samtida och samtidigt tidlöst", påstod musikskribenten Magnus Sundell, och fortsatte med att beskriva vad han hörde: "Vemodet, sorgen över det vi förlorat och det som gått sönder. De snubblande stegen, de isande vindarna, längtan och hoppet – i ögon som ser, en utsträckt hand, en delad dröm, en tro på något annat."

Här kan du köpa och lyssna på Atlas.
Och här hittar du releasesidan för ismael, med mer fakta, releasetext och bild!
Släpptes  digitalt, 15 november 2012, på diverse säljställen. Och på Youtube.

Stjärnan du var (VOV26)
ny singel med ismael, november 2012.
Producent: Per Hammarstedt.

Yes, här kommer tre minuter och femton sekunders försök till tröst i popformat. "Det viktigaste kommer du ihåg / lys på, som den stjärna du var."

Ett nytt album börjar spelas in i december 2012 och kommer under 2013. Och till dess finns Stjärnan du var, där bandet samarbetat med producenten Pecka Hammarstedt, som tidigare jobbat bland annat med Anna Stadling och Idde Schultz. På kör (tillsammans med Bengt) hörs Jonas Stadling.

Release 15 november. Innan dess finns den på Youtube.

 

  

 

 

 

Köp skivan genom Ginza,
CDON eller
Plugged

ismael: Sången heter chans (Vov11)

Releasedatum: 9 juni 2010

Skivbolag: Viskningar och Vrål
Distribution: Plugged Records

" ... på denna EP finns tre utmärkta exempel på Ismaels förmåga att förvalta det popmusikaliska arvet från såväl New York som Woking och Athens, GA." (Bengt O Tedeborg, Rootsy).

ismaels debutalbum kom 15 april 2009. Nu släpper Viskningar och Vrål Sången heter chans, en kort, intensiv hälsning från ismael. Här finns tre låtar:

1. Sången heter chans 4:13
2. Stjärnorna jag aldrig sett 4:50
3. Aldrig hel igen 2:30

Alla dessa låtar präglas av nya samarbeten. Karin Wistrand (Lolita Pop) gästar bandet och ger med sin fantastiska röst extra kraft till såväl titel- som tredjespåret.
Däremellan, i Stjärnorna jag aldrig sett, turas Elina Ahlander (Mezzobell) och ismaels David Berjlund om att sjunga fram lite mörker, i en hudnära, varm ballad.
Pianisten Micael Zingmark gör en avstickare från jazzen för att ge ismael fler nyanser.
Christer Björklund (Titiyo, Mauro Scocco, DiLeva…) har, som tidigare, producerat.ismaels album släpptes 15 april 2009 på Viskningar och vrål. Finns att köpa på CDON, Ginza, Megastore och Plugged, nu till sänkt pris.

Några mediaröster:

Rootsy.nu recenserar: "Ett annat signum är bandets förmåga att mejsla fram goda popmelodier som berikas av en lika attraktiv som svårdefinierad rockestetik. Det gäller till exempel singelspåret »Trick«, den storslagna »Skalv« och den hymnlika »Skugga«. Lyssna gärna på den senare och fundera på hur Dylan skulle låtit om han hade vuxit upp i England för 30 år sedan."
(Rootsy.nu 25 maj, läs mer här)

Joyzine gillar ("Jag skulle ljuga om jag hävdade något som helst annat än att jag periodvis tycker att den här skivan är riktigt bra" ... "välformulerade, svenska texter till musik som är minst lika mycket pop som rock") och gillar inte (" ... trions musik ... är alldeles för ofarlig...").

Musikindustrin skriver: " ... såväl det musikaliska som textmässiga anslaget präglas av influenser från storheter som U2, Springsteen och R.E.M. ... på svenska, något som naturligtvis för lyssnaren närmare alla berättelse, bilder och känslor. Som helhet en löftesrik debut."
(Musikindustrin 11 maj, läs mer här)

"... catchy and joyful. I whistled it this morning under my shower."
(Absolut Noise om Trick)

UNT: "... både pådrivande och atmosfärisk... i det utmärkta gruppspelet som stundtals för tankarna till artister som Tom Verlaine och R.E.M...."
(UNT, 15 april) Läs hela recensionen här!

Groove recenserar. Gillar texterna, tycker att musiken mest påminner om "larmigare versioner av Peter LeMarc-låtar..." Läs själv här!

 

ismaels första ep
kom i mars 2008 och innehåller fyra låtar - Nytt hjärta, Skalv, Som vingar & Vad lycka är - inspelade hos Christer Björklund i januari -08. Två av dem finns inte med på albumet.

Vill du köpa ep:n? Mejla ismael via david.berjlund(a)comhem.se. 30 spänn+ frakt.

Lyssna på nätet kan man förstås också - på Spotify, Tidal, Youtube och andra digitala tjänster.

Vill du läsa några låttexter - klicka här.

 

 

 

 

 

 

 

 

tillbaka till ismaels startsida