Ismael på scen 2023
(och tidigare)

Info om spelningar finns också på ismaels facebooksida.

 

2 december  spelar Ismael tillsammans med Papptallrik på Musikhuset i Gävle. I caféet. Det blir en förstaadventsafton med energi och mys. Papptallrik spelar indierock, vi spelar låtar från hela vår historia, nästan. Med hjälp av några gäster. Vi laddar! Välkommen!
150:- i dörren, 120:- om man i stället köper förköp - länk här. Skivor kommer att säljas på plats, förstås.

                       
 
 
 

Ismael på scen, tidigare

2023

13 maj: Ismael fick äntligen spela i Örebro. På Klubb Kratern, på Kvarteret&Co, med inga mindre än DSH5. Det var en ljuvlig försommarkväll, det går inte att säga något om att en och annan hellre stannade utomhus - men ni som kom: tack! Vi hoppas få komma tillbaka till stan.


24 mars spelade Ismael och KajHolst på Melodybox i Hägersten, Stockholm. Fint! Tack till Kajholstarna och till stället och till Porter & Thorells som arrangerade - och ännu mer tack till alla ni som kom och lyssnade!


20 januari 2023
spelade Ismael på Katalin i Uppsala - före formidabla Rotten Mind och Agent Side Grinder! Och Jakob från Rotten Mind gästade oss på scen, och det var en fantastisk publik, storartat ljud och ... allt bra, på fina fina Katalin.


2022

10 december: Ismael och Markus Berjlund - bröder, skivbolagskamrater, vänner - delade scen i caféet på Musikhuset i Gävle.

29 oktober 2022 spelade Ismael tillsammans med MANKKU [mancko] + Östersjön på Röda kvarn i Ljusdal. Tack till musiker, arrangörer och fin publik!

15 oktober: Ismael var först ut på scenen på Pipeline i Sundsvall, och sedan gick Lolita Pop upp. En mycket bra kväll - fantastisk publik, superarrangörer, och en stor glädje att få dela scen med Lolita Pop, förstås.

30 april spelade Ismael på Out 'n Loud i Hedemora! På eftermiddagen. Mycket folk, fint arr. Tack!

Om en inställd spelning också är en spelning så hade vi två - 26 mars och 9 april skulle vi ha spelat förband till Lolita Pop, i Uppsala respektive Gävle. Men: covid ställde till och konserterna ställdes in ...

25 mars: Ismael spelade på Melodybox, i Hägersten i Stockholm - med Viragos! En helkväll! 


2021

16 oktober spelade Ismael och Hion Martell live på Röda kvarn i Ljusdal. Oerhörd lokal, finfin publik, goda arrangörer.

9 oktober spelade vi på Musikhuset i Gävle, med Itäkeskus och Desertörerna. Äntligen livemusik. Äntligen folk i ett rum - och vilket rum! Musikhusets övervåning var rätt full med fin publik som lyfte banden. Tack, alla inblandade!


2020

6 november: Två av Ismaels fyra planerade releasespelningar för albumet Doggerland blev av, trots allt! I Musikhusets café, i Gävle. Två spelningar, gles publik för att det skulle bli säkert - och så Erik Brag Månsson med på piano på scenen, och Kristofer Jönson bakom mixerbordet. Ett välbehövligt besök i livemusiktillvaron, för många av oss. Vi längtar efter mer.


2019

11 december: På Vuxenskolans Musikhjälpenarrangemang, på Musikhuset i Gävle, spelade ismael fyra låtar. Sändes live på Facebook.

14 september: ismael kulturnattsdebuterade  i Uppsala, på Katalin. En urladdning, mycket tack vare publiken, stället, Kristofer Jönsons ljudteknik förstås!  Före och efter oss spelade Many voices speak, Rain on Monday och Name the Pet. Tack!

28 februari: ismael spelade på Musikhuset i Gävle, tillsammans med MANKKU [mancko] & Östersjön. Fint sällskap, fin publik, fint ställe. Tack!
2018

17 augusti spelade ismael på Regnbågsnatt 2018, ett arr under Gävle Pride. Tillsammans med bl a Anna Frank, Ida Long & Lehnberg och Morning Moses. 18.00-23.30, på Musikhuset i Gävle.

17 mars spelade ismael äntligen på teatern i Hudiksvall. Rummet var just så fantastiskt som vi visste. Dan Viktor spelade före oss, och var ännu bättre än vi trodde. Och publiken var finfin. 

10 februari 2018 spelade ismael, Markus Berjlund & Paradiset, och Ryggrad i gamla katolska kyrkan i Gävle. Magiskt rum, stor publik, mycket musik. Och flera nya låtar från ismael.

2017

8 juli: ismael i Sörfjärdens kapell, i Hälsingland, för tredje gången. Men för första gången mitt i en konstutställning av Linnea Larsson Holm och Margareta Danhard. Vi njöt. Publiken sjöng. Fint!

7 juli: ismael återvände till bönhuset i Hovra, där vi spelade in vårt senaste album. Martin Krantz öppnade kvällen med egna låtar och låtar av Dylan. Magnus Björs gästade ismael med sin fiol, på fyra låtar. 40 pers lyssnade. Fantastiskt! Tack!

26 maj spelade ismael på CC-puben i Gävle. Var det The Secondaries energi, när de spelade före oss, eller var det publiken, eller arrangörerna? Något (alltihop detta, och lite till, förmodligen) var det som gjorde att vi hade det väldigt bra. Publikkör, extranummer, mycket energi, väldigt svettigt ... Vi tackar. Och bockar.

22 april gjorde ismael en kort showcasespelning på Gefle Gas, i lilla gasklockan, på en lyxscen i en fantastisk lokal inför en mycket trevlig och lyssnande liten publik. Tack!

Samma dag, 22 april, fast senare & längre (två set!) i en annan fantastisk lokal: på The Church, gastropub i Sandviken. Galej, ståhej och 15 låtar. Kul!
 
21 april: ismael återvände till Café Peace & Love i Borlänge. Spelade med Carl Waldemar och Nightshine. Njöt av god stämning och trevlig publik.

11 mars:  ismael spelade äntligen tillsammans med The Search(dessutom Insanity?) på lilla Far & Son i Stockholm. Lätt kaotiskt, mycket energi, många lyssnare - tack!

2016

4 november spelade ismael på Café Peace & Love i Borlänge. Dead Serious spelade också. En fin kväll i en vintrig dalastad!

3 november: ismael i Göteborg, på Kom Bar. Före oss spelade Petrus Nordh - lyssna in honom på Spotify eller Soundcloud. Ute: snöglopp, ruskväder. Inne på KoM Bar: värme, musik och en massa fina människor. Detta var ismaels Göteborgsdebut. Vi kommer gärna tillbaka.

10 september: ismael spelade på Glashuset Rosehills, i Ljusdal. Äntligen! Six Up? var förband, Magnus Björs gästade på fiol, Fredric Bergström fixade fint ljud, och Sara och de andra på Rosehills stod för stabila, trivsamma grundförutsättningar. Och publiken lyssnade! Tack!

 

18 augusti: ismael spelade på Katalin i Uppsala, som förband till Alberta Cross (New York). Det var en ära. Att så många kom och lyssnade var en ära.
Tack! Till Alberta Cross, till Linnea Kurkiala som var med och sjöng, till publiken och sist men mest till Kristofer som både drog mycket i arrangerandet och fixade finfint ljud.


11 augusti:
ismael spelade på Stay Trves arrangemang Born this way under Gävle Pride, i Musikhuset, Gävle. Stålarna gick till arbete för hbtq-flyktingar, det räcker långt, men dessutom var det bra musik och folk kom. Fint!
Inför detta skrev Gefle Dagblad om ismael - läs här - och Sveriges radio P4 Gävleborg tog in David som morgongäst och spelade ett par av våra låtar - lyssna här!

1 juli: ismael återkom till kapellet i Sörfjärden, Hälsinglands riviera ... molnen skockades och regnet föll när vi spelade - desto finare inne i kapellet. Vi kommer tillbaka!16 juni: ismael på Pet Sounds Bar, på Söder i Stockholm, vi spelade återigen med KajHolst, för de tappra själar som trotsade såväl sommar och regn som fotbolls-EM.

8 april spelade ismael på Landet, vid Telefonplan i Stockholm. Vi delade scen med KajHolst och kvällen delade vi med en massa folk som kom. Tack! Fint!

5 februari spelade ismael på CC-puben i Gävle för att fira releasen av minialbumet Som om jag vaknar nu. Tack till Elin Lindfors, Kristofer Jönson, Magnus Mellberg, Ralph Benton (samtliga gästmusiker), CC-puben, Jacob & Svante som skötte entrén, Mats Guldbrand som såg till att skivorna var på plats - och alla ni som kom!


2015

21 november medverkade ismael på Café Text & Ton i Andreaskyrkan på Söder i Stockholm. För musiken stod Nino Ramsby och ismael - med Elin Lindfors på kör och såg, på tre låtar. Nino & ismaels David pratade med Sofia Svensson om texter, textskrivande och annat. Och vid fikaborden: en massa trevligt folk som lyssnade.
21 augusti:
ismael spelade hos Pero älskar musik. På Teater Pero, Sveavägen, Stockholm.
Elin Lindfors och Jimmy Jönsson förstärkte och förgyllde konserten, Deerest och I am Karate spelade också under kvällen. ismael tackar!10 juli spelade ismael på CC-puben i Gävle. Nya gävlebandet Eternell öppnade en kväll som blev fin tack vare dem, arrangörerna, publiken och oss. Nya låtar, gamla låtar, mycket svett och mycket känsla. Tack!

4 juli:  Andra året för Pride Hudik, och för ismael, på Pride Hudik. Det var hett. Scenen var som en ugn på stekheta Möljen. Men ismael spelade och folk lyssnade.27 februari:
ismael spelade på Klubb Åwesome på Åkrogen i Gävle, tillsammans med Olle Tjern, Lisas Vardagsrum och Daisy Cutters. Nya låtar, gamla låtar.


2014

11 december, en torsdag, spelade ismael när Klimatmagasinet Effekt firade 5 år. Innan spelningen: en liten politikerdebatt, prat med tidningens grundare, och så suverän poesiuppläsning av Jonas Gren. Alltihop på Folkets Park Hornstull (i källaren hos Cantina Real). Tack alla som lyssnade, tack Effekt!

1 december: Världsaidsdagen uppmärksammades i Hudiksvall med ett arrangemang på Café August. ismael spelade (och det gjorde även The Simple Rules och Pablo Nutti). Tack!

1 november: akustisk spelning på privat fest. (Jo, sånt gör vi också - bara att boka ...).

11 oktober - en kall kväll efter en brittsommardag. På CC-puben i Gävle spelade först Adora Eye - så bra - och sedan ismael. Inför en inspirerande publik.

5 juli gjorde ismael både Pride- och Hudiksvallsdebut, på Pride Hudik. Tack till publiken och arrangörerna - det blev en fin spelning en fin och stolt dag!

28 juni: ismael har huserat i Sörfjärdens kapell (i Nordanstigs kommun) förr, för att jobba med låtar och förproduktioner. Nu gjorde vi det - och dessutom spelade vi, i mer akustiskt format än vanligt, för en fin publik på lördagskvällen. Som till och med sjöng med. Tack!

18 juni: SR P4 Uppland upplät utomhusscenen mitt i Uppsala, under bar himmel, och sände samtidigt ut musiken i radio. Kristofer Jönson och Johan Zeitler förstärkte trion.  Teknikstrul ställde till litegrann, men det var kul att spela.

7 maj: ismael intog källaren på Pet Sounds Bar i Stockholm, tillsammans med Hampus Carlsson, som spelade efter oss med sitt snygga tiomanna-och-kvinnoband. ismael fick flyghjälp - igen! - av Johan Zeitler (gitarr) och David Wärmegård (trumpet). Tack, alla!

11 april spelade ismael på Lillpuben i Sandviken - två set, några covers, och första gången i Sandviken. Tack!

21 februari spelade ismael på CC-puben i Gävle. Elin Lindfors (The Deer Tracks, Twiggy Frostbite) spelade såg och var med och sjöng, och Transmissionplot spelade innan vi gick på scen. Och folk kom, och vi tackar allihop!

5 februari: ismael på Landet i Stockholm, med David Wärmegård som inhoppande trumpetare på två låtar, med Fun Control som spelade efter oss, och med en kanonpublik!

8 januari 2014 spelade ismael i Uppsala för första gången på nästan fyra år. På Hijazz. Inför en finfin publik, med bra ljud som Kristofer Jönson gjorde, och med en lysande singer-songwriter innan, Erik MacQueen. Tack!


2013

23 december: ismael var det hemliga innehållet i Gävles levande julkalenders 23:e lucka, och  gjorde en kortspelning vid Johnny Mattsson-gården i Gävle, med hjälp av några vänner.

18 oktober: försläpp!


Tolv dagar innan släppet av ismaels andra album Atlas firade vi med en kväll på Spegeln/Skottes musikteater i Gävle!
Tack alla som kom - och tack Hans Carstensen, värd, Adora Eye som var support act och duetterade med David. Tack Sara Fridholm, Kristofer Jönson, Johan Zeitler, Björn Atle Anfinsen och Ralph Benton som var med och spelade med ismael!  Tack Skottes, Per och Iréne för samarbete!
Gävletidningarna var där. Kolla här vad Gefle Dagblad tyckte, och här vad Arbetarbladet skrev!

Fredag 1 mars 2013: ismael spelade på Å-krogen i Gävle. Det gjorde Pelle Popstar också. Tack för en fin kväll!

 

2012

15 november spelade ismael på fina Klubb Nebraska, Gävle, för en liten men väldigt bra publik.
Gefle Dagblad
var där, läs här.

25 oktober spelade ismael på Klubb MASH (f.d. Inte bara unplugged) på Underbara bar, Stockholm. Tillsammans med Christoffer Gustafsson och Fjäril. Fint. Tack!

6 oktober: ismael spelade i källaren på Twang. Elektriskt men lite lägre volym, många lugna låtar. Tack till publik och arrangör!

18 augusti spelade ismael  på  Sommarens sista suck, på Humla i Ljusdal. Flera nya, för publik ospelade, låtar. Och så en trevlig publik, finfina arrangörer och andra musiker och dansare. Tack, allihop!

21 januari spelade ismael på Twang, i Stockholm. Tack till både Twang och publik - det var fint. Och Bengt Nyman fotograferade! Här hittar du de bilderna!


2011

2 december spelade ismael på Kafé Vinyl i Gävle. Fantastiskt trevligt ställe, vi hoppas att vi får återvända. Innan spelningen var vi med i SR Gävleborgs fredagsprogram.

2 september spelade ismael på klubb Nebraskas säsongsstart i Gävle - i Sjömanskyrkan/ Musikhuset, under Ådraget. Med Linda Sahlberg som gäst. Före oss spelade Adora Eye, efter oss Jacob Gordin international allstars.

Båda Gävletidningarna var där och skrev och fotograferade - här hittar du Arbetarbladets recension och här Gefle Dagblads!

23 augusti spelade ismael på Loch & Quay i Stockholm, arr av Thorells. Scenografi: biltrafiken på Skeppsbron. Fokus: en fantastisk publik, och musiken.


7 maj spelade ismael i Ljusdal, på Nya puben. Två set, nya låtar, gamla låtar, andra låtar. En massa lyssnare, en fin arrangör, en bra kväll. Tack!

Hör intervju med David inför spelningen, från Radio Ljusdal, här!

6 maj: ismael live i Gävle för första gången på två år. På Berggrenska gården (övervåningen). Rodney Bailey startade kvällen - tack! - och sedan alltså vi. Som älskade det. Tack vare en massa sköna mänskor som var där och lyssnade och dansade. Tack!

3 mars spelade ismael på klubben Inte bara unplugged, på Underbara Bar, Östgötagatan 33, Sthlm. Pluggat. Elektriskt. Snygg lokal, bra arrangörer, fantastisk - och stor! - publik. Tack!

30 januari spelade vi på Nöjespråmen i Stockholm. Lågmäld spelning i fartygets buk, hos en arrangör som är värd större publik.

11 januari spelade ismael spelar i källaren på Southside, vid Zinkensdamm i Stockholm.Klubben heter Girls & Boys w/Songs, det blev mycket folk och fler låtar än planerat. Tack!


2010

10 november spelade ismael på klubben Bara Unplugged, i Stockholm, efter Moa Rönnåsen. Formatet var lite strippat, hälften av låtarna var nya för publiken, Micael Zingmark var med på piano, publiken var stor, glad och snäll, stället trevligt och bandet fullständigt nöjt. Tack!

31 juli: ismael på Humla Kulturs minifestival Sommarkyssar, i Ljusdal. Isobel & November, Dubango och Engmans kapell spelade också. Om du klickar på bilden nedan kan du läsa en rapport från spelningen.


15 juli: ismael spelade på WallaOpen, Valla hembygdsgård, Färila. Med älven i ryggen och Vallåsen för ögonen. Och en stor publik - tack, alla som lyssnade!

24 mars: ismael återkom tredje gången till Agaton, Uppsalas mesta rockklubb, på restaurang Hijazz (i samma hus som järnvägsstationen). Det var lika bra som vanligt. Agaton alltså. ismael var ... lite bättre, eftersom vi - precis som på spelningen på Walla scen - hade hjälp av Micael Zingmark på klaviatur.

12 mars spelade ismael på Walla scen, Årsta, Stockholm. Med Anna Frank och De livslevande fågelmännen. Fint! Flyer!

16 februari spelade ismael på Club Somebody Please Help Me, på Kolingen, i Gamla Stan i Stockholm. Tillsammans med The Great Escapees & Fantastilicious.


2009

10 juni: ismael i Söderhamn, på Klubb Scenit/100 % Karaokefritt, som huserar på Jekyll and Hyde. En dödsregnig junikväll, puben full med 19-åringar som skulle ta studenten dagen därpå, fantastiskt festsugna, definitivt där för mer än ölen, nämligen för Views, som spelade efter oss. Många lyssnade på oss också. Fint. Fem bikers längst framme vid scenen, en av dem fram och applåderade när David fixade en rundgång på gitarren under Nytt hjärta. Sedan klev vi ut i ovädersnatten, inifrån Dr Jekyll & Mr Hyde hördes Views högenergipop, rutorna var immiga, resten av Söderhamn sov.
Vilken film.

20 maj: ismael på Sugar Bar, Stockholm. Fint! Tack ni som kom! Kolla affisch här!

18 april releasefestade ismael sedan i Gävle, på Spegeln. Moraltanten var fördrink, Magnus Lindberg läste texter, och många andra var där och gjorde kvällen bra. Inbjudan ser du här. Bilder från kvällen här!

17 april: ismaels Uppsala-releasefest för nya albumet hos Ljudbild Uppsala, tillsammans med Comfort Addict. Inbjudan ser du här.

7 mars: ismael på Katalin i Uppsala, under Popinion, en kväll arrangerad av Viskningar och Vrål. Förutom ismael spelade Markus Berjlund & Paradiset, Syster Fritz, Björn Cardenas och Den flygande bokrullen på scen! Kolla flyern här.


2008

12 december spelade ismael på Sugar Bar, Sthlm, tillsammans med Le Shake Before Use. True Pleasure! Special thanks to Erik Kristiansen, making ismael sound more and better with his guitar, on this gig as well as on the one in november.

12 november: ismael på Agaton i Uppsala igen, denna gång tillsammans med Mack och Joel Natanael.

7 maj spelade ismael (elektriskt) på Agaton, Uppsalas mesta rockklubb. Tillsammans med The Search och Fathom 5...

29 mars 2008: halvakustiskt på Homebrew, Gävle konserthus, vi spelade med Maria Åkervall som extrakraft på sång.
 

tillbaka till ismaels startsida